De Vierhoekhoeve

01-12-2023

Op de grens tussen vier gemeenten (Melle, Gontrode, Landskouter en Gijzenzele) in Oost-Vlaanderen ligt de Vierhoekhoeve. Al vier generaties lang zorgt de familie voor kwaliteitsvolle hoeveproducten en boerderijklassen door aan grondgebonden landbouw te doen.

Wij zijn eigenlijk een praktijkcentrum voor kinderen en leerkrachten die objectief willen leren over alle sectoren en aspecten van landbouw. Wij verbinden hen terug met de primaire sector.

Een landbouw educatieve doe- en beleefboerderij. Kinderen deel uit laten maken van het actieve landbouwleven leert hen meer dan een kort bezoek. Wanneer je het kan voelen, proeven, doen en beleven is de impact van de boodschap nog dieper. 

In de Vierhoekhoeve is het ecologisch belang groot. Zo zijn alle producten 100% korte keten en is het gehele productieproces duurzaam. Er wordt gebruik gemaakt van allerlei groene energie-opwekkers (zonneboiler, zonnepanelen, warmtepomp met recuperatie, enz.) en wordt met veel liefde en respect zorg gedragen voor fauna en flora.

In de hoevewinkel kan je het product van hun noeste arbeid komen proeven. Het aanbod is uitzonderlijk groot: koud geslingerde honing van de 500.000 bijen, confituren van het fruit uit de boerderijtuin, roomijs van de verse koemelk, enz. 

Wist je dat... kaasboer Pieter één van de laatste Vlaamse kaasmakers is die werkt met rauwe, niet-gepasteuriseerde koemelk? Pure prijswaardige kazen die je kan aankopen in de hoevewinkel.

Wil je de honing uittesten?

Kies dan onderstaande bakbox en ga zelf aan de slag!