Wie is Voeties?

Een verhaal dat generaties overschrijdt

Nalatenschap van een grootvader

Hoi, ik ben Annelies, oprichter van Voeties en dit is mijn verhaal hoe Voeties ontstaan is.

Lang geleden woonde bakker Roger Voet op de Vlaamse Ardennendreef in Oudenaarde met zijn vrouw en vijf kinderen. Hij bakte elke dag vers brood in zijn atelier en bracht het dan rond met de bakkersauto van deur tot deur.

Roger Voet, klaar om aan zijn ronde te beginnen
Roger Voet, klaar om aan zijn ronde te beginnen

Toen de kinderen oud genoeg waren, stonden ze klaar om hem te helpen met het verdelen van de broden. De jaren verstreken, de bakker werd ouder maar geen van de kinderen wou de bakkerij overnemen. Dus hij besloot om de bakkerij te sluiten en op welverdiend pensioen te gaan. 

Agnes Capiau, zijn vrouw, bij de bakkersauto
Agnes Capiau, zijn vrouw, bij de bakkersauto

De kinderen gingen allen hun eigen weg, hadden intussen zelf een gezin en hadden uiteenlopende beroepen. Toch was er bij één kleinkind een kriebel blijven steken. Van jongs af aan was ze gefascineerd door bakken en koken. 

Haar grootvader was er intussen niet meer maar de bakkersgenen zijn toch meegegeven. Aangezien ze de ambacht helaas niet meer van hem kon leren, besloot ze om een opleiding tot brood- en banketbakker te volgen.

Met succes behaalde ze haar diploma en kan vandaag (in zekere zin) in de voetsporen van haar grootvader treden.

Annelies met een Voeties-stand
Annelies met een Voeties-stand

En zo is Voeties geboren! 

Weliswaar geen klassieke bakkerij, maar een webshop waarbij ik mijn kennis wil delen met andere enthousiastelingen die willen bakken en een hulplijn kunnen gebruiken. 

Aan de hand van afgewogen ingrediënten en eenvoudige recepten kan je met mijn Voeties Bakboxen elke bereiding tot een goed (maar vooral lekker) einde brengen!

Brownies met pindakaas

Een brownie zoals deze is altijd een favoriet onder de sneukelingskes! Zo eentje dat aan je gehemelte blijft plakken en dat je een heerlijke nasmaak van chocolade en pinda's geeft. Je hoeft echt geen keukenprins(es) te zijn om dit te kunnen maken. Ideaal om samen met de hele familie te bakken. Ben je allergisch aan gluten? Kies dan voor de glutenvrije versie op basis van amandelmeel. Deze bakbox omvat : recept voor 18 stukken ingrediënten 2 bakvormen Zelf nog toe te voegen : boter Moeilijkheidsgraad : gemakkelijk Allergenen : ei melk pinda's gluten (standaardversie) noten (glutenvrije versie)

Vanaf 14,00 €

Voeties Appeltaart met veenbessen en granolacrumble

Iedereen heeft wel een mooie herinnering die spontaan voor ogen komt van zodra je een heerlijke appeltaart vers uit de oven ruikt. De combinatie van appels, kaneel, veenbessen en granola maakt deze Voeties appeltaart ideaal voor tijdens druilerige herfstdagen of zelfs als afsluiter tijdens feestelijke momenten! Deze bakbox omvat : recept voor 1 taart (10-12 stukken) ingrediënten 1 bakvorm Zelf nog toe te voegen : boter Moeilijkheidsgraad : gemakkelijk Allergenen : gluten ei melk noten

15,00 €

Citroentartelettes met een vleugje pistache

De Franse klassieker Tarte au citron dateert al van de middeleeuwen. Weliswaar zonder merengue, dit werd pas vanaf de 19de eeuw toegevoegd om de variant Citroen-merenguetaart te maken. Deze variant is een iets eenvoudigere versie zodat iedereen met de perfecte citroentartelette kan uitpakken. De citroencrème klop je luchtig koud waardoor het taartje zelf heerlijk licht blijft. Met andere woorden, het ideale dessert na een geslaagd diner. Wil je het toch nog een extra touch geven? Dan kan je met het resterende eiwit Italiaanse merengue maken. Zo krijg je een taartje met een perfecte zoet/zuurbalans. Deze bakbox omvat: recept voor 6 tartelettes ingrediënten 6 bakvormen Zelf nog toe te voegen : boter Moeilijkheidsgraad : gemiddeld Allergenen : gluten ei melk noten

14,00 €

Blondies met gekonfijte sinaasappelschil en kokos

In tegenstelling tot de brownie, wordt een blondie niet gemaakt met chocolade. Dit gebakje dankt haar karamelkleurige tint aan de combinatie van boter en donkere suiker. Ze zijn even gemakkelijk te maken als de brownie en je kan er eindeloos veel varianten mee maken (met nootjes, fruit, cookie dough, kruiden, enz.). In deze versie combineer je het met gekonfijte sinaasappelschil en kokos. Ben je allergisch aan gluten? Kies dan voor de glutenvrije versie op basis van amandelmeel. Deze bakbox omvat : recept voor 18 stukken ingrediënten 2 bakvormen Zelf nog toe te voegen : boter Moeilijkheidsgraad : gemakkelijk Allergenen : ei melk zwaveldioxide (gekonfijte sinaasappelschil) gluten (standaardversie) noten (glutenvrije versie)

Vanaf 14,00 €

Chocolate Chip Cookies met hazelnoten

De Chocolate Chip Cookie is zowat ieders favoriet! Het is zo eenvoudig om te maken, maar toch vergt het wat kennis om de randjes krokant te krijgen terwijl de binnenkant nog zacht is. De truc is om het deeg een nachtje te laten rusten in de koelkast. Maar geen nood als je zo lang niet kan wachten, een uurtje koelen is ook al voldoen. Om uit te delen of stiekem alles voor jezelf te houden! Deze bakbox omvat : recept voor 25 chocolate chip cookies (of 15 grote cookies) ingrediënten bakpapier Zelf nog toe te voegen : boter Moeilijkheidsgraad : gemakkelijk Allergenen : gluten ei melk noten

13,00 €

Groot Broodpakket

Ga voor the full option met vier broden in één pakket! Met deze voordelige bakbox kan je de hele familie aan het werk zetten. Het Groot Broodpakket bevat het Broodpakket met de twee broden op basis van zaden en tiengranenmeel alsook het Luxe Broodpakket met notenbrood en suikerbrood . Zo heb je direct alle broden in huis aan een voordeligere prijs. Heb je alle broden ineens gemaakt? Geen nood, je kan de broden in de diepvries bewaren. Steek ze in een broodzak of wikkel ze in bakpapier en vervolgens in een plastic zak. Zo blijft je brood vers en neemt het geen andere geuren of smaken op. Deze bakbox omvat : recept voor 2 broden van 800gr recept voor 2 luxebroden van 800gr ingrediënten bakpapier 2 bakvormen Zelf nog toe te voegen : boter Moeilijkheidsgraad : gemiddeld Allergenen : gluten ei melk noten soja

21,00 €

Verrassingsbakbox

Kiezen uit een groot aanbod aan opties is altijd moeilijk. Maar geen nood, met de verrassingsbakbox maak ik de keuze voor jou. Je krijgt van mij twee bakboxen aan een voordeligere prijs om uit te testen. Spannend, niet? Deze bakbox omvat: 2 recepten ingrediënten bakvorm en/ of bakpapier Indien jouw bestelling een verrassingsbakbox bevat in combinatie met andere bakboxen, dan wordt hiermee rekening gehouden.

20,00 €

Duo van Brownies en Blondies

Waarom kiezen als je beide kan proeven? Met deze bakbox haal je zowel de brownies als de blondies in huis aan een voordelige prijs. Deze smeuïge brownies met pindakaasswirl maak je in een handomdraai. De intense chocoladesmaak met de zoute pindakaas is het summum van comfort food. In tegenstelling tot de brownie, wordt een blondie niet gemaakt met chocolade. Dit gebakje dankt haar karamelkleurige tint aan de combinatie van boter en donkere suiker. In deze versie combineer je het met gekonfijte sinaasappelschil en kokos. Je hoeft echt geen keukenprins(es) te zijn om dit te kunnen maken. Ideaal om samen met de hele familie te bakken. Ben je allergisch aan gluten? Kies dan voor de glutenvrije versie op basis van amandelmeel. Deze bakbox omvat : recept voor 18 stukken van elk ingrediënten 4 bakvormen Zelf nog toe te voegen : boter Moeilijkheidsgraad : gemakkelijk Allergenen : ei melk pinda's zwaveldioxide (gekonfijte sinaasappelschil) gluten (standaardversie) noten (glutenvrije versie)

Vanaf 23,00 €

Tartelettes van pecannoten

Warme noten, een smeuïge vulling op basis van boter en een krokante bodem. Deze tartelettes van pecannoten zijn een hartverwarmende zaligheid op een druilerige dag. Deze variant van een Amerikaanse klassieker zal je zeker bekoren. Ze is gemakkelijk te maken en valt bij iedereen in de smaak. Wist je trouwens dat pecannoten een bom van mineralen, vitaminen en antioxidanten bevatten? Strijk op het einde de taartjes in met de ahornsiroop voor de finishing touch. Deze bakbox omvat : recept voor 6 tartelettes ingrediënten 6 bakvormen Zelf nog toe te voegen : boter Moeilijkheidsgraad : gemiddeld Allergenen : gluten ei melk noten

16,00 €

Bokkenpootjes

Wie kan er weerstaan aan deze lekkernij? Krokante amandelmerengue, vanille boterroom die smelt op je tong en een heerlijke nasmaak van chocolade. Wist je dat... het ontstaan van de bokkenpootjes een duister kantje heeft? Ze zijn halverwege de 19de eeuw gemaakt in opdracht van een Hollandse dominee. Het koekje zou symbool staan voor de poten van de duivel (vandaar bokkenpootjes) en werd bij begrafenissen geserveerd. Door de bokkenpootjes op te eten bescherm je de overledene in het hiernamaals tegen het kwaad. Of deze legende waar is of niet, het staat vast dat na al die jaren dit overheerlijk koekje nog niet aan populariteit heeft ingeboet. De krokante amandelmerengue met zoete vanille boterroom is een perfecte kompaan voor bij de koffie. Tip: haal ze 15 min. op voorhand uit de koelkast, dan komt de smaak van de boterroom volledig tot z'n recht. Deze bakbox omvat: recept voor 30 bokkenpootjes ingrediënten bakpapier spuitzakken Zelf nog toe te voegen: boter Moeilijkheidsgraad: gemiddeld Allergenen: gluten ei melk noten

15,00 €

Vatel

Een klassiek taartje dat in verschillende varianten bestaat. In deze versie van de Vatel werk je met vanille boterroom en amandelmerengue. De Vatel kan je vandaag de dag in verschillende varianten tegenkomen: één grote taart of eerder een klein gebakje, met een rand van amandelschilfers of zonder, hazelnootboterroom of eerder slagroom, enz. Je zal vast en zeker al één van deze varianten geproefd hebben. In deze variant ga je één grote taart maken met afwisselend een laag amandelmerengue en vanille boterroom, afgewerkt met walnoten en chocoladeschrift. Heerlijk zoet, maar je zal snel zelf ervaren dat een klein stukje al voldoende is... Tip: haal ze 15 min. op voorhand uit de koelkast, dan komt de smaak van de boterroom volledig tot z'n recht. Deze bakbox omvat: recept voor 1 taart (10-12 stukken) ingrediënten bakpapier spuitzakken Zelf nog toe te voegen: boter Moeilijkheidsgraad : gemiddeld Allergenen : gluten  ei melk noten

15,00 €

Bourdaloue

Lekkere gepocheerde Belgische Conferenceperen in een frangipanedeeg op een krokante zanddeegbodem. Een heerlijk, eenvoudig taartje met een geweldige smaak. Wat is er mooier dan een taart creëren voor jouw geliefde? Zo is de Bourdaloue ontstaan! De taart ontleent zijn naam aan de rue Bourdaloue waar de patisseriezaak van patissier Coquelin gevestigd was in Parijs. Uit liefde voor zijn vrouw heeft hij een taart gemaakt speciaal voor haar. Voordeel: naast de taart, heb je dankzij dit recept ook heerlijke perensiroop. Deze bakbox omvat: recept voor 1 taart (10-12 stukken) ingrediënten 1 bakvorm Zelf nog toe te voegen: boter water Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk Allergenen: gluten ei melk noten

15,00 €

Luxe Broodpakket met notenbrood en suikerbrood

Mag het een beetje meer zijn? Een zelfgemaakt notenbrood of suikerbrood maakt de ochtend helemaal compleet.  Net zoals het gewone Broodpakket is ook deze bakbox perfect voor elke beginnende bakker. In dit recept maak je notenbrood en suikerbrood, maar je kan evengoed chocoladebrood, rozijnenbrood of zelfs brood met orangettes maken. De mogelijkheden zijn oneindig, zeker met de handige, houten bakvormen die je kan hergebruiken. Deze bakbox omvat: recept voor 2 broden van 800gr ingrediënten 2 bakvormen Zelf nog toe te voegen: boter Moeilijkheidsgraad: gemiddeld Allergenen: gluten ei melk noten

15,00 €

Broodpakket van hoevebrood met zaden en tiengranenbrood

Een ode aan vers gebakken brood. De holle klank als je op de bodem klopt, de krakjes die je hoort als je op de korst duwt, maar vooral de warme geur van vers gebakken brood. Instant klein gelukske! Met dit recept maak je lekkere, stevige hoevebroden. Eentje met tarwebloem en zaden en eentje met tiengranenmeel. Heb je nog nooit zelf een brood gemaakt met de hand? Dan is deze bakbox perfect voor jou. Deze bakbox omvat: recept voor 2 broden van 800gr ingrediënten bakpapier Zelf nog toe te voegen: boter Moeilijkheidsgraad: gemiddeld Allergenen: gluten melk soja   

12,00 €