Lokale producenten

Duurzaam en met liefde voor de ambacht

Ontmoet enkele lokale producenten

Vandaag de dag hoef je niet ver op zoek te gaan naar echte, goede, lokale producten. Bij het samenstellen van de recepten van de Voeties Bakboxen is er bijzondere aandacht gespendeerd aan de oorsprong en duurzaamheid van de ingrediënten.

Duurzaam produceren is meer dan een louter ecologisch gegeven, het omvat een fair en transparant productieproces waar zowel producent als consument wel bij varen.

Maak daarom zelf kennis met enkele van de producenten van de ingrediënten van de Voeties Bakboxen en hoe zij te werk gaan.

In het landelijke Poeke in het Meetjesland staat de laatste professioneel uitgebate windmolen van Oost-Vlaanderen. Met meer dan 20 jaar ervaring in de productie van meel en bloem, is de Artemeersmolen het walhalla voor de (thuis)bakker die enkel aan de slag wil gaan met biologische, kwalitatieve grondstoffen.

Op de grens tussen vier gemeenten (Melle, Gontrode, Landskouter en Gijzenzele) in Oost-Vlaanderen ligt de Vierhoekhoeve. Al vier generaties lang zorgt de familie voor kwaliteitsvolle hoeveproducten en boerderijklassen door aan grondgebonden landbouw te doen.

Holy Cow

01-12-2023

In 2015 verhuisden Ellen en Luca naar de Zuid-Indiase staat Kerala. Na enkele jaren slaagden ze erin een duurzaam en fair cacaobedrijf op te richten met de naam HOLY COW!