De Artemeersmolen

01-12-2023

In het landelijke Poeke in het Meetjesland staat de laatste professioneel uitgebate windmolen van Oost-Vlaanderen. Met meer dan 20 jaar ervaring in de productie van meel en bloem, is de Artemeersmolen het walhalla voor de (thuis)bakker die enkel aan de slag wil gaan met biologische, kwalitatieve grondstoffen.

Maak kennis met Mike en Soetkin, de drijvende kracht achter de Artemeersmolen. Hun gezamenlijk kennis over de maalderij, de technologie en de grondstoffen zorgen voor een perfect evenwicht tussen erfgoed en hedendaagse vereisten.

Molens zijn zoveel dan mooie landschapselementen, zij kunnen nog steeds hun werk verrichten waarvoor zij eeuwen terug werden gebouwd. Bij ons komen nostalgie en kwaliteit elkaar tegen, kom dus gerust langs voor een bezoekje!
Mike & Soetkin, De Artemeersmolen 

In de Artemeersmolen wordt de prijs bepaald in overeenkomst met de akkerbouwer. De prijs wordt dus niet bepaald door de markt, maar op basis van een vertrouwensrelatie die leefbaar is voor elke schakel in het proces. Hierdoor krijg je de garantie dat het eindresultaat niet alleen ecologisch duurzaam is, maar eveneens sociaal verantwoord en economisch fair.

Het merendeel van de aangeboden grondstoffen zijn biologisch gecertificeerd. Er komen m.a.w. geen sproeistoffen of additieven aan te pas en staan ze dus garant voor kwaliteit. 

Wil je de bloemsoorten uittesten? 

Kies dan één van de bakboxen en ga zelf aan de slag!