Citroentartelettes met een vleugje pistache

De Franse klassieker Tarte au citron dateert al van de middeleeuwen. Weliswaar zonder merengue, dit werd pas vanaf de 19de eeuw toegevoegd om de variant Citroen-merenguetaart te maken.

Deze variant is een iets eenvoudigere versie zodat iedereen met de perfecte citroentartelette kan uitpakken. De citroencrème klop je luchtig koud waardoor het taartje zelf heerlijk licht blijft. Met andere woorden, het ideale dessert na een geslaagd diner. Wil je het toch nog een extra touch geven? Dan kan je met het resterende eiwit Italiaanse merengue maken. Zo krijg je een taartje met een perfecte zoet/zuurbalans.

Deze bakbox omvat:

  • recept voor 6 tartelettes
  • ingrediënten
  • 6 bakvormen

Zelf nog toe te voegen:

  • boter

Moeilijkheidsgraad:

  • gemiddeld

Allergenen:

  • gluten
  • ei
  • melk
  • noten

14,00 €