Holy Cow

01-12-2023

In 2015 verhuisden Ellen en Luca naar de Zuid-Indiase staat Kerala. Na enkele jaren slaagden ze erin een duurzaam en fair cacaobedrijf op te richten met de naam HOLY COW! 

Door het hele productieproces van cacaoboon tot afgewerkte chocoladeproducten in handen te nemen, creëren ze een transparante en eerlijke handel. De cacaoboeren doen de zorg van hun plantages, het oogsten van de rijpe vruchten. Vervolgens komen Ellen en Luca samen met de lokale vrouwen rechtstreeks bij hen om de rijpe bonen aan te kopen. Zij nemen dan de verwerking van de bonen voor hun rekening. Zo volgt het hele proces de seizoenen.

Wist je dat... net als bij wijn ook de smaak van chocolade kan variëren naargelang het seizoen en wijzigingen in het fermentatie- en droogproces? Zo krijg je subtiele smaakverschillen die natuurlijk, authentiek en ongeëvenaard zijn.

 

Door het minimum aan ingrediënten en de natuurlijke aanpak, krijg je een chocolade die krachtig is van smaak met een zuivere structuur. Een heerlijk product gemaakt onder eerlijke omstandigheden voor natuur en mens.

Onze cacaoboeren krijgen ondersteuning bij het aanplanten, verbouwen en onderhouden van de cacaoplantages, waarbij hoge eisen worden gesteld aan milieu, kwaliteit, economie en sociale aspecten. We promoten biologische cacaoteelt in een bio-diverse omgeving via de boerengroep die we hebben opgericht.

Ellen en Luca, HOLY COW

Wil je de chocolade uittesten?

Kies dan één van deze bakboxen en ga zelf aan de slag!